درمان حملات پانیک
نوشته شده توسط : ذهن نو

درمان حملات پانیک معمولا مدت‌ها پس از اولین حمله توسط بیمار جستجو می‌شود. مبتلایان به این بیماری معمولاً تصور می‌کنند که دچار مشکلات قلبی شده‌اند و به همین خاطر بیش از آنکه به دنبال درمان‌های روانی برای مشکل خود باشند سعی می‌کنند تا با کمک گرفتن از متخصصین مختلف دلیل بیماری خود را پیدا کنند. درنتیجه بیماران درگیر با حملات پانیک نخستین بار نه با میل خود بلکه با توصیه سایر متخصصین برای درمان مراجعه می‌کنند. بااین‌حال توجه داشته باشید که حملات پانیک بدون کمک گرفتن از جلسات روان‌درمانی بهبود پیدا نمی‌کنند و به همین خاطر درصورتی‌که نشانه‌های این بیماری در شما یا هریک از اطرافیانتان وجود دارد بهتر است برای درمان از یک متخصص روانشناسی کمک بگیرید.

 

منبع : درمان حملات پانیک

 

درمان پس از تشخیص اختلال پانیک

پانیک به معنای یک حمله اضطرابی است که به‌صورت ناگهانی و بدون مقدمه شروع می‌شود، در طی ده دقیقه به اوج خود می‌رسد و حداکثر 30 دقیقه پس از شروع نیز خاتمه پیدا می‌کند. ازجمله ویژگی‌های حملات پانیک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • احساس تنگی نفس و خفگی
  • احساس درد در قفسه سینه
  • تپش قلب و افزایش فشارخون
  • احساس گرفتگی عضلات بدن
  • فرد احساس می‌کند یک گلوله سربی در گلویش گیر کرده است
  • احساس ناراحتی در دستگاه گوارش
  • تعریق
  • لرز
  • حالت تهوع و استفراغ
  • فرد احساس می‌کند از دید نفر سوم به شرایط نگاه می‌کند

اگرچه همه نشانه‌های بالا در یک فرد دیده نمی‌شوند، اما هرچه تعداد بیشتری از این نشانه‌ها وجود داشته باشد به این معناست که حملات شدت بیشتری دارد. در جریان حملات پانیک بیمار احساس می‌کند هرلحظه ممکن است بمیرد و یا دیوانه شود. با توجه به اینکه برخی مشکلات جسمانی مانند قند خون پایین یا استفاده از برخی مواد مخدر نیز ممکن است باعث بروز حملاتی مشابه پانیک شود پیش از اطمینان از تشخیص پانیک فرد می‌بایست به لحاظ سلامت جسمی موردبررسی قرار بگیرد.

 

بیشتر بخوانید : درمان اضطراب شدید

 

درمان پانیک چقدر طول می کشد؟

طول درمان پانیک بستگی به روش درمانی، شدت بیماری و درک بیمار از وضعیت جسمی و روانی خودش دارد. هر چه بیمار آگاهی کمتری نسبت به علل شروع بیماری و عوامل تشدید کننده آن داشته باشد، درمان نیز با چالش بزرگ‌تری رو به رو خواهد بود. همچنین هر چه زمان درگیری با بیماری بیشتر بوده باشد، احتمال درگیری بیمار با مصائب و جوانب بیماری نیز بیشتر است، بنابراین برای درمان بیماری و رفع نشانه‌ها موضوعات بیشتری باید در جلسات درمان مد نظر قرار بگیرد. با توجه به این پارامترها درمانگر بهترین روش را برای تعدیل وضعیت بیمار و کاهش حملات و در نتیجه درمان کامل پیش خواهد گرفت.

درمان حملات پانیک

مبتلایان به حملات پانیک از این بیماری آگاهی چندانی ندارند و بیشتر تصور می‌کنند دچار یک بیماری جسمانی شده‌اند. به همین خاطر اگر نشانه‌های این بیماری را در هر یک از اطرافیانتان مشاهده می‌کنید بهتر است به آن‌ها راهنمایی کنید تا برای درمان از یک متخصص روانشناسی کمک بگیرند. روانشناسان با توجه به شرایط فرد و شدت بیماری از روش‌های متفاوتی برای درمان استفاده می‌کنند که ازجمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- افزایش آگاهی نسبت به بیماری

اصلی‌ترین دلیلی که اضطراب را افزایش داده و باعث شدت گرفتن حملات پانیک می‌شود این است که فرد تصور می‌کند اتفاق ناگواری مثل سکته قلبی، مرگ یا از دست دادن کنترل روانی در حال جریان است.

آن‌ها گاهی اوقات نیز از پیامدهای این حملات می‌ترسند و نگران این موضوع هستند که دیگران آن‌ها را مسخره کنند یا در مکانی دچار حمله شوند که امکان نجات وجود نداشته باشد. به همین خاطر در نخستین قدم برای درمان حملات پانیک روانشناس می‌بایست اطلاعات فرد را راجع به این بیماری افزایش دهد. هنگامی‌که بیمار متوجه می‌شود پانیک یک بیماری اضطرابی است و خطر جدی سلامت او را تهدید نمی‌کند تا حد زیادی از اضطراب وی کاسته می‌شود. برای اشنایی بیشتر با اختلال حمله پانیک کلیک کنید.

2- آموزش راهکارهایی برای حفظ آرامش

هنگامی‌که فرد متوجه شد مشکلاتش به دلیل اضطراب ایجاد شده به‌عنوان بخش دیگری از درمان، روانشناس به وی کمک خواهد کرد تا راهکارهایی را برای حفظ آرامش یاد بگیرد. این راهکارها می‌تواند موضوعات مختلفی ازجمله تنفس عمیق، استفاده از جملات آرام‌بخش یا حتی تمرینات آرام‌سازی مثل ریلکسیشن باشد. به فرد آموزش داده می‌شود تا هنگام مواجه‌شدن با مشکلات از این روش‌ها برای کاهش اضطراب و دفع حمله پانیک استفاده کند. برای انجام تمرین ریلکسیشن کلیک کنید.

3- روش‌های مشابه‌سازی واقعیت

در این مرحله شرایطی مشابه حمله پانیک برای فرد شبیه‌سازی می‌شود. برای مثال ممکن است از طریق تزریق یا استشمام برخی مواد تنفس بیمار دچار مشکل جزئی شود و یا او را روی یک صندلی تا جایی می‌چرخانند که احساس سرگیجه به وی دست بدهد. بیمار در این شرایط می‌بایست از راهکارهایی که برای کنترل اضطراب آموزش دیده استفاده کند و اجازه شدت گرفتن حمله را ندهد. اگر بیمار بتواند در اتاق درمان و در شرایطی که همه‌چیز تحت کنترل متخصص است از پس این تمرین بربیاید در موقعیت‌های حقیقی زندگی نیز این توانایی را خواهد داشت.

4- انواع متدهای روانشناختی

روانشناسان متدهای درمانی مختلفی برای کنترل و درمان اضطراب دارند. رویکردهای شناختی رفتاری و رفتار هیجانی بیشترین بازخورد مثبت را در درمان اختلالاتی چون پانیک داشته‌اند. تکنیک‌های ذهن آگاهی، درمان eft ، غرقه سازی، خودگویی مثبت، مدیتیشن و.. از جمله روش‌های مناسب برای کار با کسانی است که دچار حملات‌پانیک می‌شوند.

درمان سربع پانیک با دارو

اگرچه داروها را نمی‌توان درمانی قطعی برای پانیک دانست بااین‌حال اگر شدت بیماری بیش از آن باشد که فرد بتواند با اراده خود آن را کنترل کند، استفاده از داروهای ضد اضطراب کمک‌کننده خواهد بود. این داروها همان‌طور که از نامشان پیداست شدت اضطراب را کاهش می‌دهند و تا حدودی از بروز حملات پانیک جلوگیری می‌کنند. اما در استفاده از آن‌ها می‌بایست این نکته را به خاطر داشته باشید که دارو توانایی درمان قطعی حملات پانیک را ندارد و صرفاً باعث کاهش نشانه‌ها می‌شود. این به معنای آن است که با قطع مصرف دارو علائم بیماری شما مجدداً بازخواهد گشت.

با توجه به شرایط جسمی، شدت بیماری و همین‌طور سابقه مصرف داروها متخصصین ممکن است از داروهای مختلفی برای شما استفاده کنند. از مهم‌ترین داروهایی که برای درمان حملات پانیک مورداستفاده قرار می‌گیرد بنزودیازپین‌ها هستند، اما تحقیقات نشان داده استفاده از بنزودیازپین‌هایی مثل آلپرازولام یا کلونازپام حتی در هنگام شروع حملات می‌تواند باعث متوقف شدن آن شود. برای اشنایی با عوارض و انواع داروهای ضد اضطراب کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه اضطراب و افسردگی می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

 

سؤالات متداول

آیا دارویی برای درمان حملات پانیک وجود دارد؟

دارویی که توانایی درمان کامل این بیماری را داشته باشد وجود ندارد، اما داروهای ضد اضطراب می‌توانند از شدت گرفتن حملات جلوگیری کنند.

بهترین راه درمان حملات پانیک چیست؟

استفاده از روش های درمان شناختی بهترین نتیجه را برای بیمار خواهد داشت. این روش ها احتمال بازگشت بیماری را به صفر رسانده و موجب بهبود کیفیت کلی زندگی بیمار می‌شوند.





:: برچسب‌ها: درمان حملات پانیک ,
:: بازدید از این مطلب : 639
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 11 خرداد 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: